Džeko u posjeti RK

Džeku su s velikim oduševljenjem dočekali mališani i njihovi roditelji, a on je izdvojio vremena i pažnje za svakoga od njih.

Direktor Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” Firket Kubat istakao je kako kompanija Telemach duži period podržava Roditeljsku kuću koja već dvije godine funkcioniše.

“Više od stotinu porodica koristilo je benefite ove kuće koja je ispunila svoju misiju. Osmijeh ove djece najbolje govori koliko su ovdje sretni i koliko je ova kuća važna za njih, njihove porodice i cijelu društvenu zajednicu. Mi smo zajednički s Fondacijom Telemach i Edinom Džekom osmislili jedan program pokroviteljstva naših apartmana. Svi apartmani su tematski i urađeni su na poseban način. Izabrali smo apartman s imenom Start kao početni program koji danas najavljujemo”, pojasnio je Kubat novi projekt.

Fondacija Telemach i Edin Džeko će biti pokrovitelji apartmana Start na tri godine, što znači da će pokrivati troškove tog apartmana na tri godine. Prema Kubatovom mišljenju, ovo je koncept koji će ponuditi rješenje finansiranja Roditeljske kuće.

Klix.ba