Dragan Čović glasao u Mostaru: Od ponoći ide ubrzani napredak

Poslije obavljene građanske dužnosti Čović je kazao da ćemo već poslije ponoći već imati
jednu jasnu novu poruku da svi žitelji žele Bosnu i Hercegovinu koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno i uređeno društvo, u kojem će tri konstitutivna naroda biti ustavno jednakopravna i koja neće više razmišljati o svojim konstitutivnim ugroženostima.
“Doboko sam uvjeren da to tako danas vide i žitelji bošnjačke nacionalnosti, srpske, hrvatske
i svi oni koji se ne izjašnjavaju kao konstitutivni narodi”, izjavio je Čović.

Čović je na novinarsko pitanje prve dvije godine četverogodišnjeg mandata vlasti ocijenio kao jako dobre, a da se kasnije izgubilo povjerenje i brzo ušlo u predizbornu euforiju kako nikad dosada.
“Narušeno povjerenje između partnera u vlasti dovela je u pitanje koalicije koje su ranije formirane na različitim nivoima vlasti. Novi razgovori koji su vođeni daju šansu da sada partnerstvo napravimo uz jedan jasan plan, reformsku agendu… Nadamo se da ćemo odabrati brz put uspostave vlasti”, kazao je.
Čović je kazao i kako će on, ali i Koalicija koju predvodi partnerima u vlasti ponuditi jasan plan, te da će to biti ključno. Naglasio je da se nada kako će mudrost predvladati kad je u pitanje problem legatimnog predstavljanja, koji do danas nije obuhvaćen izbornim zakonom.
Izvor: Klix.ba