Deset pasmina koje ne stvaraju problem čak ni u malom stanu

Ukoliko ste ikada u stanu poželjeli psa, ali ste si mogli priuštiti samo maloga psa zbog veličine stana u kojemu živite, radujte se, ovo su pasmine srednje veličine kojima savršeno odgovara život u stanu.
Čau – čau – zbog vanjskog izgleda mnoge ljude podsjećaju na medvjediće, ali ovu pasminu
je potrebno odgajati pažljivo kako se ne bi razvila agresivnost. Ovaj pas se veže za jednog ili da člana obitelji, a njegova umanjena potreba za aktivnošću znači i manje buke po stanu i kratke šetnje.
Labrador retriver – prijateljski su nastrojeni prema svima, a najviše vole aktivnosti poput plivanja, hvatanja loptice i pomaganja ljudima sa tjelesnim teškoćama. Nije im strano ni prijateljstvo sa psima drugih pasmina.
Koker – španijel – zaigrani su, nježni i veseli kako vani tako i u domu u kojem se osjećaju
sigurno. Lako ih je trenirati, a teško preplašiti i bez ikakih problema ugađaju svome vlasniku. Dobro podnose i putovanja tako da ih nećete imati problem sa sobom povesti gdje god da krenete.
Bokser – dobro su poznati po tome što će učiniti sve da oraspolože svog vlasnika, pa će
mu se čak sami ponuditi za maženje. Pored toga ne zahtijeva prostran prostor za život,
od toga mu je važnije da svoga vlasnika učini sretnim, te vlasnik koji mu može ponuditi ljubav.
Engleski baset – još je jedna pasmina kojoj je važnije da se veže za svoju ljudsku obitelj nego aktivnost koju može dobiti, jer sami po sebi i nisu toliko aktivni. Ukoliko ste previše zaposleni vašeg psa će mnogi čuti kako tužno zavija jer ste ga predugo ostavili samoga, ali se odlično
slaže sa drugim psima, pa će mu društvo drugih pasa sigurno pasti lakše nego potpuna samoća.
Pudl – zabavna je i bistra pasmina koja ima čak i previše ljubavi, a upravo ovakvu osobnost pokazuje samo prema svojoj obitelji, dok će se ostalima učiniti kao uštogljena i lajava.
Poslušna je i znatiželjna pa svakodnevno traži neku novu zanimaciju.
Basenji – ovo je pas koji prvenstveno malo laje, a pored toga mu nije potrebna posebna njega i održavanje. Njegova osobnost je ipak manipulativna i dominantna pa se preporučuje samo iskusnim vlasnicima. Basenji je idealan pas za manji stan, ali i za ljude sa alergijama jer se sam čisti, a njegovo krzno nema nikakav miris, dok se linja malo ili nimalo.
Shiba inu – izuzetno je pronicljiva pasmina, toliko pronicljiva da će pronaći sve ono što od nje pokušavate sakriti. Shiba inu u sebi sadrži osobnost lovca, ali uz socijalizaciju postaje idealan
pas za obiteljski život.
Engleski buldog – iako tako ne izgleda, ova pasmina kao glavnu osobnost ima emotivnost
i zapravo obožavaju ljude. Strpljivi su i ne zahtijevaju preveliku aktivnost, a pored toga su i
nježani prema djeci. Engleski buldog izvrstan je za mirne kućne aktivnosti poput gledanja
televizije i ispijanje kave.
Cavalier King Charles španijel – osim neodoljivog izraza lica i znatiželjnog pogleda ova pasmina u sebi ima ljubav prema ljudima, kako onima koji su mu dobro poznati tako i prema strancima,
a pored toga obožavaju igru u prirodi.