Deblja li više crno ili bijelo vino?

Često možemo čuti kako je zdravo dnevno popiti jednu čašu vina, pa zbog toga su i sami
Francuzi zdravi, zar ne? Međutim, mnoge studije su se, kako u prošlosti tako i danas, bavile upravo ovim pitanjem, a najnovije postavljaju pitanje koje od njih više deblja, crno ili bijelo?
Istraživanja sa Državnog sveučilišta u Washingtonu, za potpomaganje mršaljenja više preferiraju crno vino.
Studijom je utvrđeno kako antioksidansi iz grožđa i crnog vina baš kao i resveratol i polifenol pospješuju pretvaranje prekomjerne količine bijelog sala, koje služi za pohranu kalorija, pa se teško i razgrađuje, u takozvano bež salo koje baš poput smeđeg sala troši kalorije na takav način da sagorijeva lipide za stvaranje topline.
Israživanjem je potvrđeno kako se dodavanjem resveratola u prehranu sa puno masnoće smanjuje debljanje do čak 40%.
Photo: Web izvor