Danas počinje 25. Sarajevo Film Festival

Ovogodišnji Festival će otvoriti svjetska premijera filma “Sin” bh. rediteljice Ines Tanović, koji će istovremeno biti prikazan u Narodnom pozorištu Sarajevo te u Ljetnom kinu Raiffesen. Projekciji će prethoditi piće dobrodošlice na Festivalskom trgu i šetnja bosanskim ćilimom, jedinstvenim crvenim tepihom u svijetu koji spaja tradiciju BiH i filmsku umjetnost.

I ove godine ćemo, kao i prethodnih, na crvenom tepihu vidjeti brojne bh., regionalne i svjetske zvijezde koje su već stigle u glavni grad BiH. Među njima su višestruki oskarovac Alejandro Gonzalez Inarritu i oskarovac Pawel Pawlikowski kojima će biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj industriji.

U Sarajevu je već danima osjetna festivalska atmosfera, a gužva na ulicama glavnog grada BiH nagovještava da narednih osam dana Sarajevo neće spavati. Turisti su već preplavili Sarajevo, a da je glavni grad BiH interesantan posjetiocima i turistima iz regije, Evrope i svijeta potvrđuje činjenica da je broj smještajnih kapaciteta u Sarajevu gotovo popunjen