Borite se sa gripom i prehladom uz ove tri namirnice

Prehlada i gripa u ove hladne dane već je pred vratima, a tada mnogi posežu za lijekovima,
ali ove probleme mogu riješiti samo tri namirnice.
ČEŠNJAK
Češnjak je jak antibiotik koji liječi pooću moćnog spoja alicina. U češnjaku se nalazi stotina aktivnih kemijskih spojeva, a obiluje i antioksidansina pa tako služi za odčepljenje dišnih putova, djeluje protuupalno i antikancerogeno, a suzbija gljivice i viruse.
Češnjak je najbolje jesti u sirovom stanju, a stručnjaci preporučuju konzumaciju tri češnja dnevno, prije konzumacije potrebno ga je zgnječiti kako bi se potaknula kemijska reakcija u kojoj nastaje alicin.
ULJE DIVLJEG ORIGANA
Ulje ove biljke smatra se jednim od najjačih antibiotika, a zbog njegove jačine potrebno ga
je miješati sa drugim jestivim uljima bilo da se radi o vanjskoj ili unutarnjoj primjeni. Pomaže kod bakterijskih i gljivičnih infekcija, te olakšava respiratorne probleme.
GINSENG
Pomaže u iskorištavanju vitamina i minerala u organizmu. Korijen ginsenga sadrži tvari, poznatije kao ginsenozidi, koje podižu opće stanje organizma, pomažu kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, jača imunitet i ublažava stres. Također djeluje na stvaranje i jačanje bijelih krvnih stanica.