Boli vas glava na određenom mjestu, evo što to može značiti

Svakodnevno možemo čuti kako se netko žali na glavobolju, ali da li ste znali da bol u glavi na određenom mjestu može značiti sasvim nešto drugo od samo boli? U nastavku pročitajte što to znači ako bol u glavi osjetite samo na određenom mjestu.
Bol u jednoj polovici glave
Radi se o migreni koja nije opasna, ali može biti naporna jer može trajati čak do 72 sata. Bol je pulsirajuća i umjereno jakog intenziteta, a može se pojaviti i mučnina te preosjetljivost na buku i svjetlost. Ono što možete učiniti jeste uzeti tabletu protiv bolova i mirovati u tihoj i zamračenoj sobi.
Čelo, kao da vas netko steže obručem
Radi se o tenziskoj boli koja raste do srednje jakog intenziteta, a osjećate se kao da vas netko steže obručem. Najčešće nastaje zbog stresa, a da bi prestala potrebno je malo odmoriti.
Bol na jednoj strani lica uz natećen kapak
Glavobolja je jaka i traje u ciklusima od dva tjedna do mjesec dana. Javlja se samo u određeno doba godine, a između dva napada može proći čak i godina dana, pa i godine. Kada bol traje javlja se u isto doba dana ili noći, te traje između pola i tri sata.
Oni koji često osjećaju ovakav bol osjećaju olakšanje dok se kreću. Bol se obično javlja sa jedne strane glave, kapak je natečen, oko crveno a nosnica s te strane se često začepi ili pak i curi. Lice i čelo se znoje, a ovakav oblik boli pet puta je češći kod muškaraca.
Bol u području čela
Bol se često osjeti i u jagodicama, a ovdje se najčešće radi o upali sinusa. Pomoći će vam inhalacija ili tuširanje toplom vodom zbog pare koju udišete tijekom tuširanja. Također je važno i piti dovoljno tekućine jer se tako manje kupe sluzi čime i pritisak na sinusima postaje manji.
Zadnji dio glave
Može se javiti na zadnjem dijelu glave, vratu i tjemenu, a uzrok su problemi sa kralježnicom i vratom, često se pojavljuje kod dugog sjedenja. Ono što možete učiniti jeste malo se protegnuti i udahnuti svjež zrak.
Bol na sljepočnicama
Javlja se kod poremećaja čeljusnog zgloba i vodi tenziskoj glavobolji. Do poremećaja zgloba dolazi zbog nepravilne funkcije mišića čeljusti, te njenog zgloba, a uzrok je često problem sa žvakanjem hrane. Ukoliko se javi ovaj oblik glavobolje posjetite liječnika.