27. rujna “Europske noći istraživača BiH”

S ciljem isticanja kreativne strane znanosti, ali i samog kreativnog procesa koji dovodi do znanstvenih radova 27. rujna obilježit će se, osmu godinu za redom, “Europske noći
istraživača BiH 2019.” čiji je slogan “Let’s Steam! Stvarajmo nove prilike!”.
Sada već tradicionalni festival znanosti i istraživanja organizirat će se u više od 350 gradova
širom Europe i devet gradova Bosne i Hercegovine. Tako će se festival organizirati u Banjoj Luci, Bijeljini, Brčkom, Konjicu, Goraždu, Mostaru, Sarajevu, Trebinju i Tuzli.
Povodom festivala u utorak će u Info Centru Europske unije u Bosni i Hercegovini, na konferenciji za medije, govoriti i Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Delegacije Europske unije u BiH. Pored Vanninija na konferenciji za medije biti će prisutni i pomoćnik ministra za znanost i kulturu Ministarstva civilnih poslova BiH, Suvad Džafić, ministrica obrazovanja i znanosti FBiH, Elvira Dilberović, gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koordinatorica projekta , TIDEA d. d. Aiste Lehman i znanstvenik Dženan Kovačić, znanstvenik sa Burch International University Sarajevo.
Photo: Web izvor