in ,

U Sarajevu zbog boje kože izbačen iz autobusa

Naturalizovani Sarajlija gotovo redovno dijeli sudbinu migranata iz Afrike i Azije jer sa njima dijeli fizičke karakteristike. Od nerealnih cijena u prodavnicama, preko odbijanja usluživanja, do izbacivanja iz autobusa.

Kako na društvenoj mreži Facebook svjedoči njegova supruga, Egipćanin je izbačen iz Centrotransovog autobusa uprkos činjenici da je za vožnju kod sebe imao regularnu mjesečnu iskaznicu.

Jucer u 16:25H u Hadzicima ovaj vozac centrotransa Arnaut je izbacio mog muza iz autobusa iako ima regularno validnu…

Posted by Mija Nour Ahmed on Nedjelja, 22. decembar 2019.

 

Kako objašnjava njegova supruga, Egipćanin je meta stalnih diskriminatorskih poteza vozača i revizora gradskog prijevoza, uključujući i GRAS. Također, on se često prilikom kupovine karte nalazio u situaciji gdje mu vozač nakon kupovine ne bi dao pripadajuću kartu.

Na taj način su vozači, misleći da je riječ o migrantu, navodno zarađivali na njenom suprugu uz olakšavajuću okolnost njegovog nepoznavanja jezika.

Također, zbog fizičke sličnosti sa migrantima Egipćanin mjesecima trpi policijske kontrole te je primoran uz sebe imati sve dokumente koji svjedoče njegovom legalnom boravku u Bosni i Hercegovini.

What do you think?

Written by Redakcija

PROMO/ Lovrenović instalacije d.o.o

Ovih pet digitalnih trendova obilježit će 2020. godinu