Zdenko Klepić je kazao da je stečaj godinama bio opcija, ali da im to nije prioritetno opcija broj jedan budući da je Vlada FBiH usaglasila nastavak konsolidacije.

“Stečaj nije prioritetan jer smo dobili dodatnih šest mjeseci. Produžetak nastavka konsolidacije je došao iz vlade”, kazao je Klepić dodavši da su na jutrošnjem sastanku dobili analizu neformalnog karaktera.

“Računica pokazuje da je moguć održiv model za ljevaonicu. Idemo korak po korak, uradit će se to i za elektrolizu. Planovi su jedno, realizacija drugo. Očekuje se potpora i pomoć Vlade FBiH. Model je apsolutno ekonomski održiv”, kazao je Klepić.

Naveo je da bi se električna energija, u tom slučaju, kupovala po potrebama.

“Moći ćemo funkcionirati s ljevaonicom uz cijenu koja će biti prihvatljiva. Ljevaonicu ćemo moći podići u kratkom roku”, istakao je Klepić.

Pero Bebek, predsjednik Skupštine Sindikata uposlenika Aluminija, istakao je kako od organa vlasti očekuje da rade svoj posao.

“Radile su se istrage i ti papiri su negdje nestali. Ljevaonica može početi raditi uz određene uvjete. Riječ je o maloj količini struje. Aluminij je do sada radio na 143 megavat sata, a sada će to biti znatno manje”, kazao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.