Prije nego li se odlučite za zatezanje lica nekim od kozmetičkih tretmana pokušajte kožu lica zategnuti sa ovih sedam joga vježbi. Riječ je zapravo o prirodnom pomlađivanju lica te poboljšavanju tonusa mišića. Vježbe će vam pomoći da se istakne čeljust, da se riješite masnih nakupina na bradi, ali istaknut će se i vaše jagodice.
1. Buddha Face (Buda lice)
Prvo se naučite podsjećati da se tijekom dana smješkate, a ne da se mrštite što radi većina ljudi. Prisjetite se Bude sa njegovim smirenim izrazom lica i njegovim blagim smiješkom, pa taj izraz lica kopirajte na sebe i takvo lice je potrebno imati što češće.
2. Kissing The Sky (Poljubac nebu)
Potrebno je sjesti na stolicu tako da su vam leđa ravno na naslonu, a zatim podignite glavu prema gore kao da gledate u nebo. Vaše usne trebaju biti zatvorene, ali opuštene, a zatim ih namjestite kao da ljubite strop. Tako ostanite nekoliko sekundi i ponovite to bar deset puta.
3. Čvrsti obrazi
Ova vježba dovodi do čvrstine obraza i da se koža na njima ne opušta, te da u kasnijim godinama nema šupljeg izgleda kojega možemo vidjeti kod starijih ljudi.
Udahnite jako na usta, ostanite tako napuhanih obraza. Nakon nekoliko sekundi ispustite zrak i ponovite desetak puta.
4. Riblje lice
Ova vježba će pomoći tonusu mišića obraza što će dovesti do njihovog manjeg opuštanja.
Nasmiješite se i izbacite usne, a zatim uvucite obraze i napravite riblje lice, zatim opustite lice i ponovite pet puta.
5. Lice lutke
Ova grimasa utječe na bore koje se nalaze na području usana, ovom vježbom ćete učvrstiti mišiće u obrazima i izgledat ćete mlađe i vitalnije.
Nasmiješite se tako da se vide zubi, a zatim kažiprstom nježno pritisnite nabor između nosa i usana. Podignite te mišiće dokdok prstima lagano pritišćete prema dolje i pružate lagani otpor.
6. Čelo
Širom otvorite oči kao da ste iznenađeni ili uplašeni, a zatim rukama povucite kožu lica iza, odnosno prema tjemenu.
7. Plaženje jezika
Potrebno je isplaziti jezik najviše što možete, i takvo lice ostavite jednu minutu, a zatim ponovite tri puta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 19 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.