in

Četiri SOS trika za čišćenje obuće od brušene kože

Iz ormara smo izvadili cipele, gležnjače i čizme od brušene kože. Iako je ovaj način obrade kože vrlo zahvalan i elegantan, zahtijeva posebnu njegu i održavanje. Imaju li vaše omiljene cipele mrlju koja vam bode oči, riješite problem uz pomoć jednostavnih pomagala iz vlastitog doma.
1. Gumica na olovci
Gumicom nježno istrljajte mrlju te rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.
2. Rašpica za nokte
Ovaj trik odnosi se na skorene mrlje od blata koje putem “pokupite” na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši te potom rašpicom za nokte nježno protrljajte mrlju sve dok se blato ne pretvori u prah i otpadne.
3. Mekana četkica za zube
Brušena koža nakon učestalog nošenja može izgledati “istrošeno”. Mekanom četkicom za zube nježno iščetkajte cijele cipele i to u suprotnom smjeru od takozvanih “dlačica” na koži.
4. Alkoholni ocat
Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrijebite ovaj trik. Prije nego krenete s čišćenjem, na skrivenom mjestu pored potplata stavite kap octa i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila mrlju nastavite s postupkom.
Namočite vrh pamučne krpice u ocat te njome tapkajte po mrlji dok se ne namoči, ostavite da kratko odstoji te prebrišite mjesto suhom stranom krpice.
Izvor: Zadovoljna.hr

What do you think?

Written by Uredništvo

CIK: Pogledajte preliminarne rezultate izbora u BiH

Poznati hacker uspješno jailbreakao iPhone Xs Max