in

Stiže novi Snapchat za android ! Mnogo manje troši bateriju

novi Snapchat za Android - Naslovna 2

Za nekoliko aplikacija na Google Play Trgovini će se svi korisnici Androida složiti da su jako neoptimizirane, spore, gladne baterije i sve u svemu nedovršene. Pored glavne Facebook aplikacije, vjerujemo da ćete se složiti da je mjesto u toj nesretnoj listi možda čak i najviše zaslužila aplikacija Snapchat. Ovaj, poprilično nepopularan servis na našim prostorima, definitivno nije imao dobar start na Androidu. Aplikacija radi jako sporo, neoptimizirana je, kupi vašu bateriju sa sobom nevjerojatno brzo te kvaliteta fotografija uslikanih u aplikaciji nije ni blizu onoj koju vaš Android telefon može postići. Upravo radi opisanih mana, velik broj korisnika Snapchata na Androidu je pribjegao Instagramu i sve popularnijim pričama na nj i na drugim platformama (o čemu smo pisali i što je malo otišlo i u krajnost). Čak je i jedan od ključnih lidera Snapchata još davno izjavio da preferira iOS te da ga optimizacije za Android ne zanimaju. Izgleda da je i njemu došla voda do ušiju čim je već prošle godine najavio da će njihov glavni razvojni tim iz temelja napraviti novu Snapchat aplikaciju koja će biti sve što ova sadašnja nije. I ta je aplikacija konačno tu u alpha verziji što znači da će uskoro i u betu (kada će ju svi moći preuzeti na lagan i siguran način). Što sve donosi novi Snapchat za Android?

novi Snapchat za Android - Slika 1

Prvenstveno, novi Snapchat za Android je mnogo brži i fluidniji. Osim toga što se aplikacija brže pokreće, radi znatno glađe te je listanje izbornika sada mnogo ugodnije. Određeni dijelovi sučelja su promijenjeni čime se postigla veća koherentnost izbornika i izgleda. Nažalost, kvaliteta fotografija još nije popravljena, ali kako se već radi na novoj aplikaciji, možemo se nadati da će razvojni tim i ovo imati u vidu. Problem Snapchata je što ne koristi API kamere, nego samo napravi screenshot onoga što je u objektivu čime vaše fotografije gube ogroman broj detalja s obzirom na to da vam rezolucija fotografije bude jednaka rezoluciji zaslona. Neki dijelovi postojeće alpha verzije aplikacije još nisu završeni pa se instalacija (koja za sada zahtjeva i ROOT) običnim korisnicima još i ne isplati, no kako će uskoro promjene doći i u beta verziju (za koju se možete registrirati na Google Play Trgovini), ovaj tekst vam više dolazi kao dobra vijest za skoriju budućnost. Među spomenutim dijelovima aplikacije, trenutno se ne može sebi poslati Snap, ne funkcionira chat niti video chat i aplikacija se zna srušiti s vremena na vrijeme. Dajte razvojnom timu još koji tjedan i sigurni smo da će nas sviju moći iznenaditi.

Nakon ovih pozitivnih iznenađenja i postavlja se i očito pitanje. Je li Snapchat zakasnio? Ogroman broj korisnika je već migrirao na druge platforme pa nam ostaje vidjeti hoće li Snapchatu koristiti ispravna i optimizirana Android aplikacija i hoće li novi Snapchat za Android moći vratiti korisnike. Koristite li vi Snapchat na Androidu? Kako aplikacija funkcionira na vašem telefonu? Ako ga koristite, veselite li se promjenama? Javite nam u komentarima i na forumu.

What do you think?

Written by Uredništvo

Crni youtube sa isključenim zaslonom! – Youtube vanced (LINK)

Pet aplikacija uz koje će vam fotke na Instagramu biti savršen